Smslån, snabblån och andra smålån

Varför är snabblån så dyrt?

Snabblån kan tyckas dyrt om man skulle slå ut räntan per år som man annars gör. Men snabblån är ofta lån du tar under kortare stunder. Bara några dagar i bland. Och då kan det bli svårt att få låna dessa pengar på annat sätt än med snabblån eller kreditkort. Och båda har ungefär samma kostnad vanligtvis. Men det är bra att jämföra som vanligt när det gäller lån. Så man kan hitta det billigaste. Men anledningen till att snabblån inte är lika billiga som ett bolån med låg ränta skulle vara under samma period och belopp. Men det är helt enkelt bara utbud och efterfrågan. Och att ingen skulle vilja driva ett sådant företag eftersom det inte skulle gå runt.

Vad räknas som smslån?

Ett smslån var förut ett lån som du kunde ta med ett sms men har idag blivit ett samlingsnamn likt snabblån för alla lån med kortare återbetalningstid än 1år. Sedan BankID slog igenom är det de nya smslånet. Du kan läsa allt jag skriver om smslån i sdan smslån som du kan nå från menyn. Du hittar den både vid sidan och längst upp.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är inte alltid ett lån som man får snabbt till kontot utan det är ett lån som du ska betala tillbaka snabbt. Vi brukar säga att alla lån som har en kortare återbetalningstid än 1år är ett snabblån. Vill du läsa mer om snabba lån kan du titta in startsidan. Du kan börja titta på sidan snabblån där jag skriver allt jag kan om ämnet.

Vad ett smslån är beror på vem man frågar

Jag anser att smslån är ett lån man kan ta med ett sms. Men även på andra sätt med mobilen. Eftersom smslån från början var ett lån där man kunde identifiera sig med ett nummer som stod i en namn. Men skillnaden med det och Mobilt BankID är ju inte stor. Därför får smslån vara ett samlingsnamn för lån man enkelt kan ta med mobilen. Jag försöker skriva så mycket jag bara kan om såna här lån eftersom det blivit så otroligt populära på bara några år. Det är många av mina besökare som söker info om dom.

Vad är ett smålån?

Det beror helt på vem man frågar. Frågar man mig så är det snabblån och smslån som är smålån. Det vill säga lån med en återbetalningstid under 1år och där summan är under 50.000kr. Men det är som sagt helt beroende på vem man frågar. Du klickar bara på menyn för att se allt jag skrivit om det. Jag har sorterat in många av landet smålån i dessa listor så titta gärna in dom och lägg till någon om det saknar. Jag vill ha så komplett lista som möjligt.

Smslån är ett lån som fått mycket kritik i media dom senaste året då många hamnat i skuld som dom ej klarar att betala tillbaka. Efter det har många av företaget skärpt kraven för vilka som får låna och inte och det verkar ha dragit ner antalet en aning. Sen har många blivit bättre att redovisa sina kostnader också. Att använda effektiv ränta som jämförelse och inte bara fasta avgifter.

25 Jan 2023